Cum alegi lichidul pentru țigara electronică?

lichid tigara electronica

Lichid tigara electronica

Așa cum probabil știi deja, în momentul în care te-ai decis să faci trecerea de la țigări normale la țigări electronice, sau dispozitive de vapat așa cum sunt ele cunoscute în lumea vaperilor, vei avea mai multe alegeri de făcut. Prima se leagă în mod evident de tipul dispozitivului de vapat. A doua, cea despre care vom vorbi astăzi, se referă la lichid.

Deoarece lichidul influențează categoric experiența de vaping, trebuie să acordăm o importanță suplimentară alegerii lui. Doi vaperi care folosesc același model de țigară electronică, dar tipuri diferite de lichid de vapat, vor avea parte de senzații radical diferite. Așadar, în funcție de ce criterii vei face alegerea?

Compoziția de bază

Pentru a alege cum trebuie un lichid țigară electronică de calitate trebuie să știi din ce este făcut. Bazele e-lichidului sunt propilen glicolul și glicerina vegetală. Ambele sunt substanțe testate și sigure, fiind folosite în consumul larg de populație, chiar dacă nu suntem conștienți de acest lucru.

Propilen glicolul este o substanță cel mai des folosită în industria alimentară și cea farmaceutică pentru fabricarea medicamentelor, cremelor și chiar a pastei de dinți. Glicerina vegetală este folosită îndeosebi drept îndulcitor în industria alimentară și are o compoziție mai vâscoasă decât propilen glicolul, fapt care o face problematică în concentrații mari.

În funcție de procentajul în care se găsesc cele două baze în lichidul de vapat, acesta va da senzații diferite și vei aborda stiluri diferite de vaping, așa cum explicăm în cele ce urmează.

Stilul de vapat

Probabil ai încercat deja ambele stiluri de a vapa fără să știi. Ei bine, acestea se împart în vapat MTL și DTL. MTL vine de la mouth to lung și se referă la procesul prin care inhalezi aburul în gură și de abia apoi în plămâni. DTL semnifică procesul direct to lung adică inhalarea direct în plămâni.

Dacă ești fumător de țigări tradiționale cu experiență, cel mai probabil vei prefera vapatul MTL. Adică vei opta pentru mai puțin vapori și o aromă mai intensă. În acest caz vei avea nevoie de un lichid mai puțin vâscos, cu o componența de propilen glicol crescută.

În cazul în care preferi vapatul DTL, deci urmărești vapori mai potenți și o senzație mai puternică în gât atunci când inspiri, vei opta pentru o concentrație mai mare de glicerină vegetală. Mergi pe varianta 50-50 dacă încă nu ți-ai creat un stil propriu de a vapa.

Aroma

Aici lucrurile stau mult mai simplu deoarece aroma este strict o chestiune de gust. Ai la dispoziție arome de toate felurile, de la cele clasice de țigară, până la cele fructate, mentolate, cu aromă de desert, gumă de mestecat și multe alte nebunii. Vei avea nevoie de o aromă deoarece bazele, fie ele din propilen glicol sau glicerină vegetală, sunt complet insipide și inodore. Știi care e partea cea mai faină? Poți schimba oricând aroma dacă nu este pe gustul tău și poți încerca una nouă în fiecare zi!

Concentrația de nicotină

Ei bine, trebuie să faci și alegerea asta. O mare parte din plăcerea fumatului vine din consumul de nicotină. Frumusețea lichidului de vaping este aceea că-ți permite să controlezi concentrația de nicotină. Astfel, dacă vrei să renunți definitiv la ea, poți scădea concentrația progresiv, până la excluderea ei din amestec. Pentru a nu resimți simptomele renunțării la fumat se recomandă să începi cu 16 mg de nicotină, concentrație asemănătoare cu cea din țigările tradiționale.

Înarmat cu aceste cunoștințe vei face o alegere informată și exact pe gustul tău.